کد مطلب: 74207
طرح تغيير واحد پول ملي آماده است/ اثبات ميکنم اين دولت پاکترين دولت است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 781
به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرنگار حوزه دولت خبرگزاري فارس، محمود احمدينژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران در مراسم گراميداشت دومين سالروز اجرايي قانون هدفمند سازي يارانهها که در سالن شهيد بهشتي نهاد رياست جمهوري برگزار شد،با اشاره به اينکه هدفمندي يارانهها و طرح تحول اقتصادي يک کار بزرگ در کشور محسوب ميشود، گفت: فکر نميکنم از بين متخصصان و ساير مسئولان کسي در ايران باشد که اعتقادي به ضرورت تحولات اساسي در اقتصاد نداشته باشد.
رئيسجمهور با بيان اينکه طرح تحول اقتصادي در 7 محور تهيه شده که شامل هدفمندي،گمرک،ماليات،بخش بانکها و همچنين توليد و توزيع است اظهار داشت: طرح نظام بانکي که جزو سختترين طرحهاي تحول اقتصادي محسوب ميشود تمام شده است و هم اکنون قانون مالياتها را در دست اجرا داريم.
احمدينژاد با اشاره به اينکه طرح تغير واحد پول ملي آماده است، گفت: تنها منتظر هستيم که اوضاع به ثبات برسد تا اين طرح را اجرا کنيم.
*اولين گام هدفمند سازي يارانهها تغيير در باورهاي عمومي است
وي با اشاره به ضرورت تحول در عرصه اقتصادي کشور تاکيد کرد: اولين گام هدفمندي يارانهها تغيير در باورهاي عمومي پيرامون توانستن ملت ايران است. پيش از اين بارها و بارها مديران و مسئولان کشور قصد اجراي اين طرح را داشتند اما عملا يک گام به جلو و دو گام به عقب برداشتند.
رئيس جمهور با بيان اينکه دولتهاي گذشته به دليل هزينههاي تحول در بحث اقتصادي مشغول به طرحهاي روبنايي در اقتصاد شدند و زماني مهمترين دغدغه اقتصاد کشور کارت بازرگاني بود اظهار داشت: در دولت نهم کار را آغاز کرديم و جلساتي را با ساير قوا برگزار کرديم و اگر ميگذاشتند طرح را در همان دولت نهم اجرايي ميکرديم.
وي با ذکر اين نکته که برخي در همان سال 87 گفتند از آنجا که سال آينده انتخابات رياست جمهوري برگزار خواهد شد و ممکن است تبعات آن دولت را زمين بزند گفت:ما در جواب گفتيم که اشکالي ندارد و دولت براي کارهاي تحولي آماده است و اشکالي ندارد که دولت دچار مشکل شود، ولي يک تحول اساسي بايد در کشور ايجاد شود و ما بر آمادگي خود تاکيد داشتيم.
احمدينژاد با بيان اين مطلب که اگر شما مشکلي را از امسال به سال بعد بيندازيد نميتوانيد مطمئن باشيد با همان هزينه آن مشکل حل خواهد شد اظهار داشت: اين مسئله به مانند اين ميماند که شما با يک ماشين در جاده اشتباهي پيش ميرويد و بگوييد که دو سال ديگر مسير خود را اصلاح خواهم کرد. در اين صورت هزينه برگشتن شما نيز بيشتر ميشود. ما بايد زودتر برگرديم و با مسائل مختلف برخورد کرده و آنها را حل کنيم.
*اختيارات دولت براي اجراي طرح هدفمندي يک دهم مسئوليت بود
رئيس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به اينکه اجراي مجوزهاي قانوني براي اجراي اين قانون بسيار سخت بود، ادامه داد:در برنامه سوم و چهارم توسعه دولت اختيارات تام براي اجراي اين قانون داشت اما اختيارات دولت ما هنگام اجراي قانون يک دهم مسئوليتها بود،اما خدمت آقا رفتيم و نامه نگاريهايي انجام شد و کار را آغاز کرديم.
احمدينژاد با تاکيد بر اين مطلب که اجراي قانون هدفمندي يارانهها يک اتفاق بزرگ بود که همه ملت در آن سهيم بودند اظهار داشت:تخريبهايي درخصوص اجراي قانون هدفمندي يارانهها انجام دادند، بالاخره دشمن توطئه کرده و در داخل نيز عدهاي دست به دست هم دادند و بازار ارز را به هم ريختند و اين آشفتگي را به اجراي هدفمندي چسباندند.
رئيس جمهور با بيان اينکه زماني که ما ميخواستيم طرح هدفمندي را اجرا کنيم دوستاني در مجلس ميگفتند اين طرح حداکثر 570درصد و حداقل 170 درصد تورم دارد گفت:بزرگترين مشاور در اين طرح خود مردم بودند ما با اجراي اين طرح خودمان را باور کرديم و اينکه ايران بايد در بالاترين سطح جهان قرار گيرد.
وي افزود:ما در همان مرحله اول طرح ميتوانستيم 100 درصد طرح هدفمندي يارانهها را اجرا کنيم. آنها که ميگويند امکان اجراي اين طرح در داخل کشور در آن مدت وجود ندارد،کشور را نميشناسند.
رئيسجمهور با اشاره به اينکه بزرگترين بخشهايي که از اجراي طرح هدفمندي يارانهها آسيب ميديدند بخش حمل و نقل و توليد بود،گفت: بيشترين همکاري را با اجراي طرح هدفمندي همين دو بخش داشتند، توليد کنندگان ما نشان دادند که فهم بالايي از اقتصاد دارند و براي اجرا نيز کمال همکاري را انجام دادند. امروز ظرفيت توليد سيمان بيش از 2و نيم برابر افزايش يافته و اين مسئله نشان دهنده ظرفيت عظيم ملت و کشور است.
رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: امروز دشمن ما را تحريم کرده است و به ما فشار وارد ميکند اما ما ميتوانيم از اين فشارها و از اين تحريمها عبور کنيم.
احمدي نژاد گفت:" دولت تمام تلاش خود را خرج کرده است تا بتواند کشور را با کمترين هزينه ممکن اداره کند. اصلا اقتصاد يک امر نسبي است. دولت در بحث هدفمندي يارانهها تمام تلاش خود را براي حمايت از توليد انجام داده است. ما براي حمايت از توليدگران نياز به منابع ريالي داريم اما زماني که مصوبهاي تصويب ميشود و پرداخت معوقات تا 5 سال عقب ميافتد عملا به توليد ضربه ميخورد چرا که پول بايد در کشور در گردش باشد.
وي افزود: اين در حالي است که 70 درصد معوقات بانکي براي بخش بازرگاني است ،بايد پولي دريافت شود تا تواناييهاي چرخش پول وجود داشته باشد.
رئيس جمهور در ادامه تصريح کرد: زماني که بحث صندوق ملي توسعه مطرح شد ،در مجمع تشخيص مصلحت نظام ايستادم و گفتم باشد. براي اولين بار در تاريخ 60 ساله اين کشور که تمام درآمدهاي ارزي صرف مخارج دولت ميشد، ما بخشي از پول نفت را پس انداز کرديم.
احمدينژاد در ادامه با بيان اينکه در سال 89، 90 و 91 دولت 20 درصد درآمدهاي نفتي را به صندوق توسعه ملي اختصاص داد و سهم شرکت ملي نفت نيز از 7 درصد به 14.5 درصد افزايش پيدا کرد و اين يعني دولت با 70 درصد از درآمد ارزي کار خود را ارائه ميکرد اظهار داشت:هم اکنون در صندوق توسعه ملي نزديک به 33 تا 34 ميليارد دلار ذخيره است که البته بر طبق قانون تمام آنها به مصارف ارزي اختصاص پيدا ميکنند در حالي که صنعت نياز ريالي هم لازم دارد و ما ميتوانيم با پيشرفتهاي صورت گرفته ،بسياري از نيازمنديهاي صنعت را در داخل بسازيم.
وي با اشاره به اينکه در سال گذشته اجازه گرفتيم تا 11 درصد از ذخيره اين صندوق را در بازار آزاد فروخته و ريال آن را براي توسعه کشاورزي صرف کنيم و ستادي با حضور من و ساير وزرا تشکيل شد تا اين پول به استانها اختصاص پيدا کند بيان کرد:انشاءالله ظرف 2 تا 3 سال يک جهش بزرگ در اقتصاد انجام ميشود.
*بايد اجازه صرف بخشي از ذخيره صندوق ارزي به دولت به شکل ريالي داده شود
رئيس جمهور با اشاره به اينکه بايد اجازه صرف بخشي از ذخيره صندوق ارزي به دولت به شکل ريالي داده شود، گفت: اگر بخشي از پول صندوق ذخيره ارزي در بازار آزاد و مرکز مبادلات فروخته شود ما بيش از 12 هزار ميليارد تومان خواهيم داشت که ميتوانيم آن را به بخش صنعت تزريق کنيم و سبب يک تحول بزرگ در بخش صنعت شويم.
احمدينژاد با اشاره به اينکه راه عبور از تحريمها اجراي کامل طرح هدفمندي يارانهها است، گفت: من راضي نيستم از 75 ميليون نفر يک نفر را کم شود.بيتالمال براي تمام مردم است و تقسيم مساوي آن روش اميرالمومنين است.
وي با اشاره به اينکه دولت فاقد يک پايگاه اطلاعاتي از تمام درآمدهاي تک تک افراد است، گفت: با تلاش دوستان ما 7و نيم تا 8 و نيم ميليون نفر را از آمار کم کردهايم اما چرا بايد اينگونه باشد؟
رئيس جمهور ادامه داد: طي 60 سال و با يک روش غلط تمام يارانهها به شکل نامساوي تقسيم شد که هر کس مصرف بيشتري داشته باشد، يارانه بيشتري را دريافت کند.
احمدينژاد گفت: چه اشکالي دارد که يارانه ها چند سال به صورت مساوي تقسيم شود؟ پول مردم است و خود آنها نيز آن را مديريت خواهند کرد.
*تنها راه دور زدن فشارهاي دشمن، هدفمندي يارانهها است
وي افزود: تنها راه دور زدن فشارهاي دشمن، هدفمندي يارانهها است و شرط اصلي آن نيز فرماندهي واحد اقتصاد است. البته ريلگذاري براي آن مشکلي ندارد اما اقتصاد را بايد از يک جا فرماندهي کرد و زماني که يک قانون در طول سال 11 بار عوض ميشود، نميتوان آن قانون را اجرا کرد.
رئيسجمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت کمک به دولت و عدم دخالت در فضاي کار گفت: وزير صنعت و تجارت به اين نکته به خوبي اشاره کردند که فضاي کسب و کار بايد فضايي مطلوبي باشد. سال پيش در يک تخلف اقتصادي به خاطر يک گروه، تمام مسائل را به همه تعميم دادند. ما 4 وارد کننده بزرگ علوفه داشتيم که هر 4 تا را فراري دادند.
احمدينژاد با بيان اينکه ما به آنها گفتيم که اگر قصد تخريب دولت را داريد، چرا اصل اقتصاد را ميزنيد گفت: نميشود اقتصاد را از دو جا مديريت کرد.
*همه دولتها در اين کشور مستاجر هستند
وي با اشاره به اينکه همه دولتها و همه افراد در اين کشور مستاجر هستند، گفت: ما بايد به اين نکته توجه داشته باشيم که اگر بخواهيم در اقتصاد به عددهاي مطلق تکيه کنيم، به جايي نخواهيم رسيد. تورم و رشد اقتصادي نسبي است. حجم اقتصاد کشور چين نزديک به 5 هزار ميليارد دلار است و يک درصد رشد اقتصادي براي کشور 50 ميليارد دلار خواهد شد که به اندازه واردات ماست.
رئيس جمهور ادامه داد: اين دولت پاکترين دولت در تاريخ اخير کشور است و من اين را ثابت مي کنم. الان ما بايد کشور را بسازيم و ما ميتوانيم اين کار را انجام دهيم. دولت نوکر ملت است و از بالا رفتن ارباب خود خوشحال ميشود.
احمدينژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به اينکه ما بايد به دنبال اين باشيم تا با اجراي هدفمندي با فشارها مقابله کنيم،گفت: دولت تمام تلاش خود را براي کمک به توليد به کار ميگيرد و تا جايي که امکان داشته باشد، تلاش ميکنيم که به توليد فشاري وارد نشود.
وي با اشاره به اينکه تلاش ما اجراي کامل هدفمندي يارانهها است، گفت: ما سال پيش نتوانستيم مرحله دوم هدفمندي را اجرا کنيم، امسال نيز نتوانستيم. اجراي طرح کامل هدفمندي يک ضرورت است و دواي درد امروز ما هدفمندي است. اگر تورم صد در صد رشد دارد ما بايد قدرت خريد مردم را 110 درصد بالا ببريم.
رئيس جمهور با اشاره به اينکه ما بايد پول را دست خود مردم بدهيم تا مشکلات حل شود، گفت: مديريت پول از سوي خود مردم بهتر صورت ميگيرد اگر آنها اين پول را خرج خريد کالا کنند،باز هم به بخش توليد بازميگردد و اگر آن را نيز پس انداز کنند به نفع کشور است.
*تمام مسائل اقتصادي کشور نبايد در بحث انتخابات تفسير شود
احمدينژاد گفت: ما بايد مردم را در اقتصاد کشور شريک کنيم و بتوانيم کاري کنيم تا بحث يارانه انرژي از اقتصاد کشور خارج شود.
وي افزود: در روز نزديک به 1.8 ميليون بشکه صرف مصرف داخلي نفت ميشود که با احتساب نفت بشکهاي صد دلار و دلار 2 هزار و 400 تومان در سال هزينهاي نزديک به 150 هزار ميليارد تومان مي شود.
وي افزود: با احتساب گاز مصرفي در داخل کشور و هزينه بينالمللي آن در سال نزديک به 150 هزار ميليارد تومان ارزش گاز مصرفي ميشود و شما ميتوانيد حدس بزنيد اين در اقتصاد چه ميکند.
رئيس جمهور با اشاره به اينکه تمام مسائل اقتصادي کشور نبايد در بحث انتخابات تفسير شود، گفت: من که ديگر دوره بعد نميتوانم کانديد شوم پس چسباندن هدفمندي يارانهها به انتخابات چه ضرورتي دارد.
احمدينژاد با اشاره به اينکه براي حل بحث تحريم و مقابله با آن همه زير پرچم و يک اراده تلاش کنيم گفت: در اين صورت دشمنان بعد از مدتي ميگويند ما غلط کرديم که شما را تحريم کرديم.
وي در پايان اظهار کرد که بايد تلاش کنيم تا در يک اراده مشترک کار اقتصادي را جلو ببريم.
انتهاي پيام/